gos


Hej hjärtegryn!

VÄLDIGT dålig uppdatering här. Skäms på mig. Jag har haft mycket att tänka på och stå i den senaste veckan. En sak som oroat mig mycket har tagit nästan all min energi. Samtidigt så har jag börjat med ett roligt litet projekt. Eller ett ganska jätte stort projekt faktist =) Först idag kunde jag släppa det som oroat mig och glädjas fullt åt det spännande och lite skrämmande stora lilla projektet! Men mycket mer om det längre fram!  

Igår åkte jag till Göteborg för att hälsa på och sova kvar hos min kära vän Malin Blom :) Så roligt och välbehövligt. Tack hjärtat! Du är bäst =)

  
  Jag och Chloë Sevigny.
  Doppade luggtopparna i lite självlysande orange färg...Visst blev det snyggt?

torsdag

Lite dåligt med uppdateringarna här för tillfället. Men snart blir det ändring på det =)
Jag och R bor just nu hos varsinn vän medan vi letar lägenhet. Jag är lite mer kräsen med hur vi ska bo den här gången så det tar lite extra tid. Jag längtar så otrooooligt mycket efter att få flytta in i vår egen lägenhet just nu.  Jag kommer uppskatta det mer än någonsing förr. Inte för att jag klagar över hur jag bor nu, det är riktigt trevligt att bo hos Margarete men jag längtar så efter ett eget hem. En symaskinshörna, laga mat tillsammans, spela wii, schack och rödvinskvällar, morgon och kvällspromenader, långfrukostar. Ja, att bo och leva tillsammans helt enkelt.

Snart ska jag iväg till jobbet men först blir det en helrenovering av mitt yttre ;)
På morgonen osminkad med fluffigt hår brukar jag tycka att jag är så himla lik "Clas" i filmen Tillsammans. Idag var inget undantag...




back in town!

Hej gullefjun!

Nu är jag tillbaka i Norge, Fredrikstad.
Helgen har gått fort med jobb, utgång med kollegor och café frukostar i solen med Rafael! 




Nu är det äntligen vår!!!

♥♥♥

Fyyy vad jobbigt det är att gå upp tidigt och vakna av ett ilsket alarm. Jag kan bli väldigt surig när jag måste gå upp tidigt på morgonen. Jag vill helst sova precis så länge som jag vill. Men nu måste jag gå upp och flyga till Norge. Något som hjälper mot min morgonsurighet är att jag imorgon äntligen ska få träffa R igen. Han flyger från USA idag. Två veckor utan varandra efter 24 timmar om dygnet i 3 månader har varit lite jobbigt. Men bra också. Visst är det underbart att få sakna och längta lite.



torsdagskväll

En av de bästa sakerna med att var hemma är såklart mammas mat. Hemma får jag alltid efterrätt och ibland frukost på sängen. Det är ju de två av de bästa sakerna som finns ;)
Idag fick jag supergod hemgjord renskav med kokta ärtskidor, broccoli och lingon till middag. Till efterätt blev det vaniljglass varma hallon och körsbärsvin.
Så enkelt, nyttigt och gott! 
 




pippi på lampor

Idag är det pyssel och skapardag här hemma. Jag har tre sådana här fina gamla lampskelett. Den avlånga är egentligen en gammal papperskorg tror jag. Den översta hittade jag i skogen i småland en gång. Hursomhelst så har jag gått och tänkt på vilka fina lampor de här skulle kunna bli. Sagt och gjort!





En gammal underkjol, lite fina fåglar och en lite äldre glödlampskolv.

Fin i sin enkelhet också. Men jag är ju inget större fan av minimalism eller industrialism heller för den delen.

Tadaaaa! På med en fin underkjol och vips har vi en fin lampa a lá Jonas Bohlin, fast finare och och mycket billigare ;)

Man kan även hänga på något annat i tyll eller med fint ljusgenomsläpp!

Tarradaaa! På toppen har jag knölat ihop tyget lite, ser ut som en ros tycker jag.



De färglada fåglarna blir lite barnsligare, jag gjorde en med lite mer neutrala färger också.
Den blev nog min favorit! :)



små skatter

Jag är lite av ett organisationsfreak. Jag älskar att sortera saker efter olika kategorier. Samtidigt så är jag en väldigt nostalgisk person som gärna spar på småsaker. Lena stenar, fina etiketter från olika klädesplagg, hotelltvålar, söta förpackningar av olika slag, små lappar, gamla parfymflaskor som fortfarande doftar som den där sommaren 2005 eller skolavslutningen i 7:an. På detta är jag också en väldigt sentimental person. Jobbig kombo alltså.
Hemma i mitt gamla flickrum så har jag de senaste dagarna försökt sortera lite. Men det är svårt om inte omöjligt. Lådor och askar har blivit små tidskapslar. Det kliar i mina små organisationsfingrar och jag vill ju bara börja  s o r t e r a. Men, nej. Jag sätter locket på och skjuter in lådorna. Hoppas att jag om typ 100 år kan plocka fram alla små pickelsaker och visa för mina små barnbarn. Då ska jag berätta riktigt långsamt om varenda liten sak och vad den får mig att minnas för något. Om de är riktigt snälla ska de få välja en sak varje gång de hälsar på sin gamla farmor/mormor =)
















husgeråd

Hann med en liten loppisrunda idag. Jag passar på medan jag är hemma för där jag bor i Norge finns det inte så mycket roligt att fynda.

Här är lite fina kökssaker som jag fick för en billig peng idag.  


Guldiga och bulliga salt- och pepparkar samt matchande servettringar.

Söta små äggkoppar i nysilver och fler servettringar.

En såsskål som jag tänkte ha en fin blomma i.

En glasskål i gammalt och lite ojämt kristallglas.

Jag är nöjd med mina inköp, nu behöver jag bara ett kök ;)

/Husfrun

dikt

Norsk kärleksdikt på toapappret.

"Min favoritplads,
er at være hos dig.
Ingen steder kommer nær,
det at være hos dig.
Uansett hvilket sted."

Ja, exakt så känner jag nu =)



Men i väntan på att kärleken kommer hem så ska jag göra ett försök med att fånga dagen och leva i nuet :)
Tack för mig leverpastej.

barnsligt


Idag blev det en mysig träff med Bella och hennes två små tjejer Elsa och Tyra. Även Carro kom förbi med sin lilla StellaRuth. Vilka små prinsessor, trots att jag nästan spydde när Elsa åt upp sina snorbusar. ;)
Både Carro och Bella är sådana supermorsor, jag beundrar verkligen deras lugn och deras tålamod. Hoppas att jag också kommer bli sån en dag! 
 Lite senare följde jag med Carro för en titt på hennes hus som håller på att byggas. Väldigt fint blir det! 
De flesta av mina vänner har byggt eller köpt hus/lgh, skaffat barn eller har barn på G, har fast jobb och utbildat sig klart. Själv har jag typ ingenting av det där. Jag blir inte stressad av det men jag blir påmind om hur snabbt tiden går och det stressar mig lite ibland. Tid är så jobbigt tycker jag. Trots att den är och alltid kommer vara konstant så upplever man ju den så olika. Det känns som att barn får tiden att gå ännu fortare. Och det är väl kanske inte så konstigt ;) 

Det känns som igår när jag fick se lilla Elsa för första gången...


Elsa och lillasyster Tyra idag =)

Gruppbild på snyggmorsorna ;)
a

Tack för idag tjejer!

aura

Igår blev det schlagerkväll med ost, vin och kex :)
Det var roligt att träffa Linda och Emelie som jag inte sett på över ett år. Det har varit en del kära återseenden den senaste veckan. Trots att det går så lång tid ibland så är det alltid lika roligt när man väl ses. Vad glad jag är att det är så! =) 

Min kamera dog igårkväll så det här är det bästa kortet jag lyckades få. Jag undrar hur jag kunde få en liten snöboll på näsan? Eller är det min lilla aura kanske?

 


kafferep

Idag hade jag och Lisamarie vårt årliga fika. Vi växte upp på Brynäs båda två och gick i skolan tillsammans. Mitt första minne av LM var när vi var små och gick på växtfärgarläger tillsammans. =)
Vi har som tradition att ses ca en gång varje år tillsammans med våra mammor. Väldigt trevligt var det idag med massa prat och hjortrontårta som jag bakat! ;) 

 
Att duka bord är bland det roligaste jag vet. Idag blev det med inspiration av naturen och våren ;) 



Lisamarie hade med sig vackra ranunkler.


Ha en fin lördagskväll!
  


fairytalebag


Visst är det trist att städa men jag får alltid en sådan skaparlust mitt upp i städningen så oftast blir det ganska roligt tillslut ändå. Mamma fick en krok med en liten porslinsfågel på av mig i julklapp så jag bestämde mig för att sätta upp den tillsammans med två vackra gamla porslinsfåglar fyndade på auktion. Väldigt fint tycker jag själv att det blev. Lite sagolikt sådär =) Synd att det inte sitter på min vägg bara...;)







flunch

Jag bara tar det lungt och passar på att sortera lite i mitt rum här hemma hos mamma. Jag har scannat in en del gamla fotografier (alltid bra att ha digitalt), funderat ut vad jag ska ta med mig för möbler och dylikt till Norge och sökt ny lägenhet till mig och Rafael. Vi sa upp vår gamla lya när vi åkte till USA, den här gången vill vi verkligen trivas där vi bor så det blir lite mailande och ringande hit och dit. 

Den 18/3 flyger jag till Norge och samma dag börjar jag jobba igen. Det ska bli riktigt roligt faktist, träffa gamla kollegor och tjäna nya stålars =) Jag har varken haft jobb, skola eller hem att tänka på sedan 13 december så det kommer nog bli lite omställning till en början. Jag passar på att njuta av min sista lediga tid här hemma i Gävle.

Att äta långa sena lyxiga frukostar är väl det bästa som finns!
Jag och Sessansnusa lyssnar på p3 och myser med våfflor :)




lite mer från resväskan

Smink, hår och hudvårdsprodukter ska man ju verkligen passa på att köpa i USA. Innan jag åkte hade jag lovat mig själv att få gå in på Sephora och köpa ett helt nytt kit med smink. Inga fler trasiga smulor eller kladdiga mascaraförpackningar ska jag ha.

Nu tror jag att jag har visat det mesta som är roligt från resväskan. Nya träningskläder och skor inhandlades också samt en ny laptop, en Sony Vaio fick det bli och den är jag mycket nöjd med. Det var nog allt. :)


Det är synd att Nars inte säljs i Sverige längre. Jag älskar det hypade "orgasm" rouget!

 Too Faced förpackningar är så fina tycker jag. Innehållet också såklart.
Just namnen på den här ögonskuggepalletten lyfter ju vilken glåmig och trist morgon som helst ;)




från resväskan


Jag tänkte visa lite av det jag har fått med mig hem från USA-resan. Själv tycker jag att jag har varit väldigt duktig och inte shoppat mer än nödvändiga ting ;)

Nästan alla kläder jag köpt kommer från secondhand/vintage butiker från lite varstans i USA. Vi har varit in i många roliga butiker efter vägen.  

Här kommer en liten visning =)

  
Den här blusen/tunikan är en av mina favoriter från resan. Seconhand i New Orleans.

En söt sommarklänning. Secondhand i Santa Barbara.

En klänning som egentligen är ett långt 60-tals nattlinne.
Vårkappa, även den seconhand.

Nattlinne, Victorias Secret

Sovshorts, Victorias Secret

Klänning från Las Vegas

Tröja i mjukaste cashmere, secondhand

Kofta i lammull, kaninull och angora, Secondhand. Den här har hunnit bli en riktig favorit som passar till allt.
Ja, jag älskar stickade mjuka plagg :)

Cashmeretröja, Ralph Lauren

De två främsta skorna är också secondhand. De svarta till vänster ger mig sådana 90-tals vibbar ;)

Nej, hörrni nu vill jag ha riktig vår!

en bra start på dagen!

Här sitter jag i vårsolen och äter en enkel frukost ;)
Glöm inte bort att vardagslyxa er! Ät havregrynsgröt med silversked eller drick filmjölk ur ett champagneglas. Man lever bara en gång så låt de små stunderna bli lite festliga.


Jag älskar min tekanna, visst är den vacker?
 

Ha en fin dag!

därför en blogg

Den här bloggen startades för första gången för över ett år sedan. Ganska snabbt las den ner för att återupptas som en reseblogg under min och Rafaels USA-resa i tre månader.
Nu har jag kommit hem och har fortsatt att lägga upp inlägg. Jag tror att jag kommer fortsätta med det så länge det känns kul.

Själv så läser jag några olika bloggar. Framför allt vänners och en del andra som jag tycker är
inspirerande eller faschinerande på något sätt. Det kan vara allt från matlagning/bakning till inredning eller husbyggarbloggar.  Kreativa bloggar uppskattar jag extra mycket, även om en och annan kändis och livsstilsblogg följs också.

Jag tycker att det är väldigt befriande och roligt att ha sitt eget lilla forum att leka med. Jag hoppas att den här bloggen också kommer hjälpa mig att minnas bättre. Precis som med en dagbok.

Sedan studenten har jag bott relativt långt hemifrån, de senaste åren har jag tillbringat mycket tid i Norge. Jag tänker att en egen blogg är ett extra bra sätt utöver facebook och telefoner att hålla kontakten på. Jag tänker också att de jag bryr mig om och att de som bryr sig om mig ska få vara delaktiga i mitt liv. Att de ska få ta del av mina funderingar och reflektioner genom bilder och ord. Då känner jag mig närmare och avstånd blir mindre påtagligt.

Det är så roligt att ni läser =)

/C


tack mina fina!

Igår var en så mysig dag. Vi fikade hela dagen och kvällen. Tog igen förlorad tid och pratade om livet med allt vad det innebär. Jag hade med mig en del gamla foton, bl.a. från en resa till Slovenien som vi gjorde när vi var 17 år. I tre veckor skulle vi vara där och lära oss italienska. Så mycket italienska lärde vi oss kanske inte men vi
blev vänner för livet. Vad härligt det är att se tillbaka ibland och bli påmind om vad som alltid betyder mest!

 


Vi myste med Jessicas fina mage =)


 några foton från Slovenien...;)





Puss!

tjejigt

Nu bär det av mot Uppsala!
Helt otroligt roligt ska det bli att träffa Kajsa, Jessica och Sara. Det var över ett år sedan jag träffade dem så det blir nog ett himla kackel ikväll ;) Känner mig bara sådär allmänt lycklig och lite fnittrig idag!

Extra roligt är när man kommer hem och hittar nya och gamla kläder i garderoberna. En gammal bröllops pälscape och ett par långa skinnhandskar blev det idag.



Puss på er!

för en hundralapp

köpte jag två gamla kameror och en kastrull på loppis idag. Jag har ju ingen aning om hur kamerorna fungerar men jag tänkte att det kanske kunde vara kul och leka lite med dem.




Kärleksgryta blir det häri ;)

ingen discotjej


Gårdagskvällen blev lite oväntat till en utgång!
Det var trevligt men under discokulan på slicken kom jag på mig själv med att längta efter att odla morötter istället. Så känner jag allt oftare nuförtiden.


skål!

kvällsnöjen

Sessansnusa och jag myser och läser Nöjesmix -Gävles gratistidning som är ett måste när man kommer hem. Jag måste bläddra jätte försiktigt för Snusa tycker inte om tidningsblädderljud. 
Jag gottar mig i vimmelbilder och tänker "jaha där är hon eller han", provoceras lite grand av inne/ute listan och glädjs med dem som uppnått kändisskap. Gävle ingår i "beabältet" skrivs det. Bearnaise menar dem såklart. Ja, det var väl det. 



Godnatt mina kära!


vår!

Idag har jag varit i Gävle city ;)
Med vår i sinnet inhandlades en del nödvändigheter!


Rosa regnstövlar från Vagabond

en liten blåsa från H&M

 tunn spetssjal från MQ

 blus från H&M

klänning secondhand, den ser inte så mycket ut på bild men jag älskade den på!

hemma

Det var så mysigt att sitta hemma i köket efter den utdragna flygresan och dricka lite amaretto.





Favorit blommorna stod vid min säng...



Nu har jag ätit en sen lyxfrukost i sängen!
Dags att gå upp, solen skiner och jag har vårkänslor i kroppen :)

so long amigos!


Nu ligger jag hemma i nyfluffbäddade sängen med Sessansnusa och har jetlag. Flyget gick bra trots 4 timmars försening. Det känns lite konstigt att vara från R och jag hade önskat att vi skulle flyga hem tillsammans. Men att få vara hemma i Gävle i nästan två veckor ska verkligen bli underbart! Tiden kommer gå så fort så fort.

Att säga hejdå till familjen var så klart sorgligt. Men, jag har en stark känsla av att vi ses snart igen =)
Jag är så glad att jag har fått träffa familj och vänner till R. Glad att jag fått lära känna personerna bakom han som jag älskar så mycket! Det känns viktigt att få göra det och det har verkligen gett mig nya perspektiv och framförallt så  många fina minnen. Jag tror att det kommer ge oss glädje länge att kunna tänka tillbaka på vad vi har gjort och hur otroligt bra vi har haft det på vår resa! 

 Här kommer några bilder från de sista dagarna i USA



Vi rökte cigarr och spelade schack!







Vi hade en supertrevlig och god middag med Molly och Ryan på söndagen!



Molly är ett riktigt sweetheart, Ryan också såklart =)



 Usch vilket jobb att packa allt. Fick till det tillslut utan övervikt =)



En sista middag med familjen...

Tack och godnatt!


RSS 2.0