grönt är så fantastiskt skönt

Plötsligt känns allt så mycket lättare. Att gå upp tidigt på morgonen är nästan härligt, och inbillar jag mig eller har gräset börjat gro? Att februari kunde vara så underbart. Vi får bara hoppas på att det inte blir 20 minus (som det var här runt samma tid förra året) och snö igen. Tror dock inte det är någon risk. =)
Jag har varit ledig i två dagar, butiken har ju stängt mån-tisd och oftast är det dessa veckodagar jag har ledigt från jobbet på Mer. Då kan jag passa på att fixa och ordna lite =)
Igår åkte solbrillorna på medan jag spatserade runt i Gamlebyen och besökte mina favoritbutiker.










 Har även planterat om mina vinterdöda pelargoner. ..

...och pysslat lite. Ena väggen längs med trappan är så tråkigt. Gjorde ett collage av sådant jag hade hemma och lite urklipp. Gröna nyanser fick det bli =). Har man ingen konst kan man ju alltid klippa ut lite ur Bukowskis auktionskatalog ;)





Mycket trevligare att komma upp och ned för trappen. =)

Pussisar

singer beauty

Åhh vad det skulle vara gott med en himmelskt god semla just nu, idag. I Norge finns det inga semlor och ingen fattar vad det är för något. Fast även om det funnits så hade jag ju inte fått ätit några ändå. Så lika bra det. Får hålla mig till grönt te och äggvita. Typ. Häromdagen smällde sötsuget till med dunder och brak. Hade slarvat med mattiderna den dagen. Har ju fått ett matschema som ska följas. Slutade med att jag åt en halv burk med hallonsylt. Där och då var det det absolut godaste jag ätit någonsin. Annars har jag varit  ganska duktig, Alex hotar med att han ser direkt om jag slarvar så det är bäst jag sköter mig =)

Har ni sett denna skönheten till symaskin?! Singer firar 160 års jubileum och lanserar därför denna modell i begränsat antal. En av dem är min! Tack tack och tusen tack mamma! Den står i Gävle men kommer snart till mig. Då ska jag öva på mitt tålamod och lära mig sy. Ordentligt och noggrant. Min Mormor var helt otroligt duktig på att sy. Många dagar spenderade jag i hennes syrum medan hon sydde febrilt och fantastiskt. Mamma är också ganska duktig medan jag är helt talanglös. Nu hoppas jag att denna kan råda bot på det =)

sen update

Hej!
De två senaste veckorna har varit intensiva och charlieshus blev utan ett par uppdateringar =(
Något positivt är att jag avverkat 9 (!!!) träningstillfällen med pt:n :). Jag har haft en sådan konstant, outhärdlig och exstrem träningsvärk att om jag inte vetat bättre hade jag trott att jag haft reumatism i hela kroppen.  Nu har det gett med sig och energin har även den börjat vända mot det bättre hållet. Jag är mycket stolt över mig själv och skulle helst av allt vilja belöna mig själv med 10 kg smågodis men istället får jag nog gotta mig med ett ägg utan gula, iallafall om Alex får helt som han vill. Han får mig att träna på ett sätt som jag aldrig hade klarat själv. Jag har alltid gått pws och löpt periodvis men när vintern och kylan kommer går jag lätt i ide för att sedan börja om till våren igen. Som ni förstår har jag inte hunnit med så mycket annat än jobb (tog på mig en del extra arbetsvakter på Mer dessutom) och träning. Det var ju också det som var planen med februari. Träningen sker för det mesta innan butiksöppning vilket betyder att jag gått ner i sovtimmar ytterligare. För lite mer än ett år sedan sov jag minst 9 timmar, helst 12. Detta är såklart varken bra eller sunt. Nu ligger jag på ca 6 timmar, men att få sova så länge jag vill är fortfarande oslagbart bland de tre bästa sakerna jag vet :) De andra två är att bada i hav eller badkar alternativt basta samt att äta. 

Butiken har börjat bli lite mer besökt. Speciellt de soliga dagarna. Det är ju såklart trevligt =)
Häromdagen kom Margarete och bestämde att vi skulle möblera om lite. Sagt och gjort. Skönt när någon kommer och tar tag i en och inspirerar när man själv inte har lust :) Tack Maggis!

Det var min update för nu. Jag lovar att nästa kommer snart. :)


Invigde min orangea 70-tals klänning igår =)





back in business

Nu har jag varit i Fredrikstad i en vecka. Tiden har rusat förbi. Kanske för att det har varit en så rolig vecka med finbesök, en lyckad fest, kära återseenden och en hoppfull sol.


Kallt men soligt. Verkligen skillnad på ljuset nu. Det gör mig bara så pirrig och glad.

Jag har köpt en ny anteckningsbok för i år. Jag som skriver listor så gott som varje dag. Väldigt sällan håller jag mina deadlines men det är inte poängen heller. Att få bocka av och kryssa saker är en sådan befrielse. Februari kommer vara en effektiv månad. Fokus och balans skal råda.

Totalt shoppingförbud råder denna månad. Köpte dock denna söta skylt till butiken, förutom anteckningsboken då.

I måndags hade vi vinprovning med jobbet. Efter det vankades personalfest med tävlingar och middag med Mer och andra anställda inom Restaurantgruppen. Det blev nästan 20 timmars vindrickande och en kväll som jag sent skal glömma. Otroligt lyckat och roligt! :) 



Sedan kom fina Lisa på besök från Danmark. Vi myste med ostar och annat gott. Ännu en mycket lyckad kväll med utgång och trevligheter! Nu längtar jag till sommaren då Lisa kommer tillbaka för att stanna lite längre än denna gång :)



Nu väntar en vit månad med träning och jobb i fokus. Två träningstillfällen med, hör och häpna, min PT är redan avklarade! Haha japp, min personliga tränare. Han är snäll och har jätte stora muskler och jag har ont i precis heeela kroppen. Jag ska mätas och vägas. Kroppsfett och muskelmassa ska följas upp och jag kommer bli värsta bondbruden till sommaren ;)
Nu ska en del mindre hälsosamma vanor bort och min kropp ska bli mitt tempel!
 

RSS 2.0