helg

Glad påsk på er snuttegullisar ;)
Idag har jag varit uppe sedan 05:30 och jag har fått gjort en ohyggligt (som man säger i Gävle) massa saker. Nu blir det blir en liten weekend till Göteborg och min älskling Malin Birgitta Blom, det ska bli helt lovely ;) Jag tycker om att planera min packning noga och lämna huset skinande rent, utan tvätt i tvättkorgen och med nya godluktande lakan i sängen när jag åker bort.  Nu är jag äntligen klar och väskan är packad. Ska bli mysigt att åka tåg och läsa tidningar. Jag älskar verkligen att åka tåg. Bil med. Så mediterande på något sätt :)

Fina påskägg har jag målat igår. Ljust turkosa och vita.


Annars har jag inte pyntat i någon större grad mer än att jag  målat lite rosa ris :)

Ha en strålande fin helg!

singer och jag

Så här grann och fin står min symaskin på skrivbordet (min disk) i butiken. Jag har trätt tråd och provat nästan alla funktioner och allt verkar bara bra =)



Har även två fyllda undersängsbackar med tyger

Älsk på detta rosa tyget som är blankt och lite skimrande. Min mamma ärvde det av sin faster och en dag ska det bli något fantastiskt fint =) 
 


Min fin-fina strykbräda ska få ett överdrag av tyget som ligger på den. Det är mitt nuvarande projekt.

besök

Hej hjärtan!
Här har det varit fullt kör de senaste två veckorna. Jag tog ledigt från Mer en vecka och fick samtidigt besök av mamma och Sessan. Tänkte att vi skulle hinna med så mycket men tiden flög iväg. En shoppingtur, cafémys, pyssel med fixelifix och lite annat hann vi iallafall med. Det var skönt med en veckas ledighet och nästa gång jag får Sverigebesök hoppas jag att det är Black Beauty som kommer. Hon ska in på besiktning nu sedan får jag kanske chansen att köra till Malin i Göteborg i slutet på mars, wehooee =))

När jag får besök hemmifrån hör det liksom till att ta med sig matvaror. Ni som inte varit eller bott i Norge förstår nog inte hur mycket man kan uppskatta en sådan här matleverans. Låt oss säga att utbudet är mindre bra här, även om jag nu har vant mig och accepterat att fullkornspasta köper man på hälsokosten  och smågodiset kostar 50 nok/hg...=)
 

haha...



Magasin och delikatobollar. Frossar i en fulländad men ack så kort lycka.

Äntligen fick jag semlor också. Det var min svenniga matorgie det. =)

Jag invigde mina våriga jeans och åt glass i solen!

Finaste Sessan. Önskar jag kunde klona henne och alltid ha samma Sessis hela livet. Även om hon beter sig och blir behandlad som en bebis så börjar hon bli en gammal tant. Bävar inför dagen då hon inte finns mer. =(

Som alltid åt vi en riktigt god middag på Mer, renkött blev det för mig. Päroncosmo är min favoritdrink. Efter rom & cola förståss =)




♥ ♥ ♥


vår i sinne, vår inne

Solen fortsätter lysa och plötsligt ser man hur dammigt allt är, värst är väl fönstren. Här har det alltså  varit vårstädning de luxe i två dagar =) Vattenslangen åkte fram och fasad, fönster och dörrar är nu så rena som de kan bli.



Kunde inte låta bli att köpa påskliljor samt lite andra lökar. Snart, när det blir lite varmare ska jag måla dörren och räcket också. Kan ju bara inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha. Det lutar åt gult =)

Sedan blev det utrensning av garderoben. Vintern åkte ut.

Vår och sommar packades upp =)




Som belöning efter mitt städ och skurmaraton köpte jag blommor och nya doftljus. Liljekonvaljerna i kruka doftar helt ljuvligt. Hela rummet doftar verkligen liljekonvalj trots att det bara är två stjälkar. När den har blommat ut kan jag plantera om den i jord ute. De lila snittblommorna minns jag inte namnet på men påminner om syrener.





Jag brukar köpa kryddväxter i matbutiken och ha i sovrummet just för att de luktar så fräscht och rent. Mynta eller timjan tycker jag om. Den på bilden börjar väl gå mot sitt slut, men med lite omvårdnad brukar de stå i ca två veckor. Doftljusen från Åhlens tycker jag om =)



Det är bara en så otroligt härlig känsla när man är klar med en riktig storstädning. Harmoni i hemmet och huvudet =)

RSS 2.0