i lille land

Hej Kära!

Det har varit en regnig vecka här i Norge. Jag tror ingen är oberörd av det fruktansvärda och oförståeliga som skett. Jag kommer alltid minnas exakt vad jag gjorde den 22/7-2011.

För fyra år sedan trodde jag aldrig att jag skulle säga det men ibland så känner jag mig mer hemma i Norge än i Sverige. Jag har fått en stark kärlek till norrmän och landet.  
Älskade lilla storebror.






En annan sak är att jag och Rafael har gått åt varsitt håll. Jag vet inte vad jag ska skriva om det och jag tror inte att det angår så många andra än oss men min första impuls var att radera den här bloggen då det finns så mycket om oss två här. Jag tror inte jag kommer göra det, jag kanske inte uppdaterar varje dag men jag tycker liksom om den och jag vill ha den kvar. Kanske får jag lite mer tid över till charlieshus ;)

Nu är det bara jag i mitt liv och det är inget jag är främmande för. Jag anser mig vara en självständig kvinna och jag baserar inte min lycka på en enda person i livet. Visst har jag haft en slags sorgeprocess och det var ganska skönt. Jag har joggat, skrikit, gråtit, druckit alldeledes för mycket vin, shoppat, städat och lyssnat sönder på Veronica Maggio. Nu känner jag mig ganska friskförklarad och redo för ett nytt kapitel i mitt liv. Jag väljer att minnas oss med ett naivt leende på läpparna och går vidare med både hjärta och förnuft i behåll. Lite starkare.

Men nu till något ännu roligare, på fredag kommer Malin hit och på söndag ska vi gå Lisa Ekdahl konsert då det är musikfestival i stan. Det ska bli så kul. Barndomsidol och bästa vännen, det kan nog inte bli så mycket bättre!

 
Peace & Love

C

svensk sommar

Som vanligt går tiden tokfort när man är hemma. Jag måste verkligen bli bättre på att komma hem ibland. Inte bara 2-3 ggr per år...
Till helgen väntas kära återbesök med fina tjejer och jag längtar sååå!
Igår var jag på en mysig loppisrunda. Jag hittade lite smått och gott till butiken men mest till mig själv ;)

lite vyer från gårdagen...







några av mina inköp...

känns som jag fikat dagarna i ända...



Riktigt nöjd blev jag med min svarta lackväska!









hem till byn, butiken och sånt


Imorgon börjar min ledighet. En vecka med semester! Men oj så härligt det ska bli! Jag och Rafael hade egentligen lite planer för den kommande veckan men han befinner sig i USA och kommer förmodligen inte komma hem på ett par veckor till så dom planerna sprack. En liten motorcykelsemester med mysiga stopp efter vägen och övernattning på något pensionat med blommiga tapeter (tänk Änglagård, filmen ni vet) var det tänkt. Men nu blir det 15 timmars bussresa på Sveriges finaste, soligaste dag. Ensam. Jag känner faktist inte för att köra mcn själv i ca 8 timmar . Dessutom så är jag så beroende av vädret och det känns mer stressigt än kul.
Bussen går såklart mot Gävle och det ska hursomhelst bli riktigt kul att komma hem. Butiken håller jag stängd i en vecka.

Nu var det förresten snart 3 veckor sedan jag öppnade butiken. Rutiner börjar komma på plats och jag har halverat antalet sovtimmar! Jag som alltid sovit lätt 10 timmar/natt. Jag håller mig ganska så busy och det har varit stressiga och sena nätter på Mer där jag numer börjar kl 18:00 efter att jag stängt butiken 16:30.  Jag känner mig trygg med att veta att jag har ett jobb som garanterat genererar pengar och betalar räkningar och annat strunt. Butiken ska såklart vara självgående men jag kan inte räkna med att leva på den, i varje fall inte på ett tag. Dessutom så trivs jag ju faktist väldigt bra på Mer!  Sova, det får jag göra någon annan gång. På min 15 timmars bussresa till exempel...

 Jag har fått många fina kommentarer från kunder i butiken och det är såklart väldigt roligt och tacksamt. En tjej sa "Åhh vilken delikat och fin butik". Då kände jag att jag lyckats ganska bra med min vision av butiken.  En delikat secondhandbutik. "En inspirerande och delikat secondhandbutik med en fantastiskt trevlig och lika delikat innehavare", det var väl ungefär så min vision såg ut... ;)  

Någon vidare försäljare är jag ju inte. Jag hatar själv att komma in i butiker med inställsamma och för påiga expediter. Jag tycker det är lite jobbigt att ta betalt och dessutom kan jag bli irriterad när min inredning blir "förstörd"  av att någon handlar den! Det bor en betydligt större scenograf än en försäljare i mig. 

Vill ni se lite av det som har köpts i butiken?

  
Soffan som var så underbar och skön att sitta i blev såld på öppningsdagen. Jag fällde en lite tår men kände att den iaf kom till ett bra hem med fina människor! =) Hade jag bara haft plats hemma hos mig...
Skärmväggen bakom soffan (som jag satt nytt tyg på ni vet) kunde jag nog ha sålt 100 ggr om, men den är inte till salu. Där bakom är det en liten provhörna =)

Fyra stolar med bord likaså

och en vacker byrå i gustaviansk stil

Två söta pallar som jag själv klätt om och målat! Extra roligt att sälja något som jag lagt min egen touch på. Innebär även extra hög faktor separationsångest...
 
Klänningar, retrotyger, lampskärmar och lite annat småting har också fått nya hem och ägare.




Tack för idag folkens! ;)

PUSS

ffk


Härmodagen så var jag på min första fotbollsmatch i hela mitt liv. Ja, den första matchen i alla sportsliga kategrier tror jag faktist. Osportsliga mig som helt saknar tävlingsinstinkt (undantaget mot mig själv) var lite skeptisk  men jag och Lisa hade faktist riktigt trevligt ändå. Jag fick glass och korv så då blev jag lite gladare =) Vi hängde med i matchen lite då och då men lyckades alltid börja prata om något helt annat efter 5 minuter. Hursomhelst, nu har dansken och svensken sett en FFK match och klätt oss i rödvitt och gått över gångbron tillsammans med övriga byn. Det är verkligen en grej man måste ha gjort efter så lång tid i Fredrikstad, svårt att förstå kanske men det är en extremt stor supporteranda gentemot stadens egna lag här. Och ja, "vi" förlorade men vi var nästan lika glada ändå! Ett kvällsbad och ännu mera korv blev en fin avslutning på det! 














sol, bad och glam med Blom!

I tisdags kom min kära Malin Blom  och hälsade på mig i i tre dagar. Malin och jag bodde och jobbade ihop i Fredrikstad fram tills för två år sedan då hon flyttade hem til Göteborg. Som tur är har vi inte mer än ett par timmar ifrån varandra! Dessa tre dagarna har varit helt underbara. Solen har stekt och vi har bara lyxat och njuuutit!
En riktigt tjejig och mysig mini-semester har vi haft!


Vi spelade på högsta volym och dundrade ner till havet

Där hade vi picknick och slappade. Jag blev väldigt, väldigt bränd och ser ut som en babian bakifrån...





Vi påminde varandra om att leva i nuet och njuta av solen, ledighet, sommar, god mat, gott vin, och så klart varandra!




Jag tycker inte om sand. Jag hatar faktist sand mellan tårna, i hårbotten osv. Runda varma klippor ska det vara.



Konstigt hur lycklig man blir av att bada. Jag älskar att bada och vi plaskade runt ordentligt på vårat "hemliga" ställe ;) Riktigt skön temperatur i vattnet också!

Vacker som en dag!

Lite utomhus-spa hade vi också! Håret blir perfekt om man tvättar det i saltvatten med massa balsam!



Sedan bar det hem mot stan

skål för sommaren!

Jag fick paket  =) Hallonduschkräm och en fin flaska som man kan ha snäckor i!




Vi åt skaldjurssfat! Så otroligt gott och det tog aldrig slut!







På förmiddagarna slappade vi i solen utanför butiken! Vi stängde lite tidigare för att åka och bada och sola =) 


sommarnatt


Tack ♥!
Jag är så glad som har en vän som du! 


RSS 2.0