valet och kvalet

Jag håller på med att sätta tyg i en gammal vikvägg. Väggen/ramen är som man ser på bilden lite grönaktig i färgen och ca 1.75 hög. Jag tror att den kommer bli jätte fin och mycket praktisk när den blir klar. Om jag bara kunde bestämma mig för vilket tyg jag vill ha =). Man kan spänna tyget på lina och på så vis rynka det lite grand eller så kan man spika fast det med små nubb, så blir det slätt och utsträckt.
Jag har fem alternativ av tyger som jag gillar...



Blå/vit-randigt, spets eller turkost/grönt/rosa med rosor. Randigt är fint men kanske lite för maritimt och väldigt somrigt...Spets och rosor är ju liksom mitt ständiga tema =).


Det turkosa finns även i en annan färgställning. Lite för vitt och lamt kanske?


Jag gillar verkligen det här toile de jouy mönstrade tyget också. Men det kanske blir lite för klassiskt och tungt?


Många och svåra saker att ta ställning till ;) I två dagar har jag funderat och försökt få Rafael att hjälpa mig att välja utan större framgång!
Lämna gärna förslag!
Kram på er =)

walk in loft istället för garderob

Vi bor ganska litet men mysigt. Loftet har snedtak och är lite svårt att möblera. Igår höll jag på heela dagen med att få ordning på kläder och förvaring. Bakom draperiet står kläder och skrivare och dylikt som inte används så ofta. Jag älskar att skapa stilleben och ha mycket plock och pill framme. Då använder jag det mycket oftare också.


Det gamla bordet, soffan och stolarna i rosamålad gjutjärn är några av mina favoriter. Jag hade sneglat på dem i en antikaffär i några år och blev så glad när jag fick det i examenspresent. De kommer få stå i en vildvuxen syrénberså en dag. I princip allt annat är också från loppis, auktion eller tradera. Det är helt enkelt bara där jag finner de saker som jag vill ha.


Stilleben.

Har så svårt att slänga skor. Det sitter så mycket minnen och känslor i dem. Vissa skor bli dessutom så vackert slitna.





Nu fick ni en liten titt på mitt lilla loft =)

16+

Vilken underbar dag!
De senaste dagarna har vi kört mitt flyttlass från Gävle. I princip 3 dagar med körning. Två vändor och ca 250 mil =) Men nu när jag bestämt mig för att satsa på att bo här i Fredrikstad så är det ju klart att jag vill ha mina möbler och saker här. Trots att vi inte hade så mycket tid över till annat än att packa in och ur och köra så var det härligt att få komma hem lite. På vägen tillbaka stannade vi hos min mormor och morfar och de fick träffa R för första gången. Vi hade så trevligt att vi stannade längre och körde hem på natten istället.


Mamma och R

Våren!

Nattaprat och kaffe

Tur att jag har en stark och händig man =)

Jag inser nu att R är med på typ alla kort och jag inte på ett enda. Det är ju min blogg =(
Ska tvinga honom att börja ta kort på mig ;)

Annars går mitt projekt framåt och jag arbetar med det varje minut som är över! 
Jag är så glad att det här året har kommit igång så bra. Förra året var ett uselt år. Då jobbade jag mest och gjorde inte så mycket annat. Nu fyller jag upp varje ledig minut med viktiga och eller roliga saker. Jag har inte känt mig så här produktiv på väldigt länge. Jag har dessutom startat med att tänka positivt det första jag gör när jag vaknar. Allt blir så mycket lättare då. Och roligare!

Lev väl små honungsbin! ;)


Gamlebyen

Idag har det varit strålande sol och många plusgrader. Jag tog mig en tur till Gamlebyen som ligger på en egen liten ö några minuter från centrum. Jag älskar den här lilla oasen. Det är en historisk fästningsby med bevarade gamla vackra byggnader och hus med pittoreska små innergårdar. Det finns många mysiga cafer, hantverksbutiker och gallerier att strosa runt i. Knappt några bilar bara kullerstensgator och massvis med turister på sommaren. En dag skulle jag kunna tänka mig att bo här!
 












Köpte en hög gammal pepparkvarn med söta målerier på. Påskig och fin =)

vitfärg

Man blir lite galen av att måla och måla. Speciellt med bara vitfärg. Men det behövs en hel del grundmålning.
Jag vet att jag är lite hemlighetsfull men så får det vara ett tag.
Annars har dagarna bestått i hämtmat och jobb. Nu är jag ledig två dagar och försöker få lite viktiga saker gjorda.
Skönt att det regnar ute, då kan jag vara inne med gott samvete =)



puss på er så länge!


måleri


Den här veckan har gått så fort så fort!
Morgon till kväll har vi målat, spacklat, slipat, ordnat, torkat, grejjat och jobbat. Men kul är det. Lite overklig har den här veckan varit. Snart blir det fasligt fint och då får ni se och veta lite mer. Surprie surprise! ;)




RSS 2.0