hemma hos

Jag bor väldigt litet, men ganska mysigt. För mig passar det nog ganska perfekt. Jag sover ju mest här. Men förvaring är viktigt. Speciellt om man som jag älskar att samla på ditten och datten. Förvaringsproblemet löses ganska enkelt med ha mycket saker framme. Dock blir det väldigt fort stökigt och rörigt. Fast jag trivs ganska bra när det är lite rörigt. Jag har observerat att jag har en tendens att ta ut stress och kaos i huvudet på mitt hem. I sådana perioder kan jag seriöst bädda sängen i evigheter tills den ser precis ut som jag vill och det inte finns en endaste liten brösmula eller rynka kvar. Elller, så skiter jag i allt. Men som allt annat handlar det ju om balans. Just nu (för det mesta den senaste tiden) är det ganska välbalanserat i mitt lilla hus.




lådan kommer från ett gammalt bord. Under schackbrädan har jag min samling av kinderäggs figurer.

En kylskåpsmagnet som hängt med ett tag...

Grodan, Buddan och Fågeln.



Jag älskar mina rosa ute/café möbler. Låtsas att jag bor i Paris litegrand.



Ormen och fåglarna

Plickeliplocckli. Massa askar och skrin är bra att ha.


Det var ett litet "hemma hos" reportage. =)

peaceout!

tisdag

Jag kan inte förstå att det lätt kan bli 20-30 grader kallare än nu. Det är inte ens minus ännu och jag orkar inte mer kyla. Man vänjer sig aldrig. Varje säsong så blir jag lika ckockad över hur kallt och förfärligt mörkt det är på vintern och hur ljust och underbart det är på sommaren. Jag försöker ju verkligen se charmen i var årstid, men det är svårt. Te och värmeljus är inget argument som håller speciellt länge. Vintern är så förbaskat plågsam. Nu är den iallafall på väg med stormsteg. I min lilla hall har jag laddat upp inför ny säsong...
 

Vantar är min favorit accessoar på vintern. Dessa är mina tre finaste :)

peace!

/C

open

Idag har jag pysslat ihop lite nytt till dörren i butiken. Jag blev nöjd =)


 Ett par gamla trosor (!) och ett halsband  använde jag till open/closed skylten.



Försöker hålla på öppettiderna, men ibland så behöver man sovmorgon eller något annat viktigt. Bäst att gardera sig...


Det var det! Nu tar jag en eftermiddagslur innan jag skyndar till Mer!

love & peace


sugared fig

Titta vad sött! Hittade den här underbara lilla serien med Bambi mönster på H&M. Necessärer är något jag aldrig får nog av. Jag har dessutom ofta ett halvt badrum med mig då jag går från träning till butiken, från butiken till restaurangen och ibland från restaurangen till en liten afterwork eller tur på byn =) Hursomhelst, nu blir det vinterfint i väskan! :) 

 

Lite skeptisk till dofter för 40 kr som det står Walt Disney på, men den luktar ju ljuvligt. Äntligen har jag hittat en parfym som jag älskar..hahah..:)

tack gud för tisdag

Tisdag är ofta min lediga dag, och kväll. Butiken är stängd och jag är ledig från Mer. Jag sover till 13:30, tar en liten springtur i skogen  och bara njuuuter resten av dagen.

köper macaroons och god choklad...



Ser favorit serier i sträck och grillar toastisar i våffeljärnet, som står bredvid sängen (efter joggetur är det viktigt att vara så lat som det bara går). När det gäller matlagning är detta min specialitet. I`m The Toastmaster ;)

Vid min sida finns såklart Clark Gable.

ljuva tisdag!

=)

höstfix

Idag har jag köpt och planterat höstiga ljung, tänt ljus och druckit massa te. Igår var det storstädning av hela butiken. När dörren står öppen och folk går in och ut blir det förskräckligt dammigt och lite stökigt fort. Men nu är det fint igen =)
Jag vill ju fortfarande måla dörren och räcket i någon fin färg. Typ rosa eller turkos. Eller gul. Eller röd. Hallonröd. Om det ska göras så måste jag nog skynda mig innan det blir för kallt... =)

 
Medan jag varit borta hade visst de halvdöda pelargonerna som stått ute slagit ut i full blom igen.

Påta och plåta

Ett vitt getskinn får ligga på stolen nu. Jag tycker den broderade fågelkudden är väldigt fin.
Kanske ska låna hem den lite...

Renfia med dagens outfit..



Ett par skor som jag fick i present när jag var hemma. Dock var dem för små så dem får stå fint till salu istället.


hejdågos

Nu lämnar jag Gävle och åker hem till Fredrikstad igen. Som alltid med ett visst mått av vemod. Nu dröjer det troligtvis till jul innan jag kommer hem hit igen =(.
Tack finaste, käraste som alltid får mig att känna som om vi ses mycket oftare än vi gör. Jag är så otroligt tacksam som har så underbara vänner ♥ . Kluvenheten med ett ben på två olika ställen blir så klart jobbig ibland. Det var aldrig meningen att stanna i Norge. Nu blev det så och jag är inte redo för att lämna det än. En stor fördel är att kunna byta miljö lagom ofta. Man uppskattar allt så mycket mer då!

Något som är extra jobbigt är att säga hejdå till SessanSnusa. Jag vet aldrig om hon lever nästa gång jag kommer hem. Hon är en väldigt speciell lite katt. Ibland när jag ringer hem så sätter mamma luren till henne och hon börjar prata och jama till mig (typiskt för Heliga Birmor är att dem "pratar" väldigt mycket). Hon äter endast lagad mat och varje dag får hon kokt torsk. Hon tycker inte om vanlig fil utan bara fjällfil. Sitter man på hennes plats i soffan blänger hon tills du flyttar på dig. En riktig liten primadonna är hon, men jag känner ändå en överväldigande kärlek till henne. Som de flesta gör mot sina djur antar jag. Att snuffsa ner mitt ansikte i hennes päls och gosa med henne är alltid det första och sista jag gör när jag kommer hem och åker härifrån.











morgongott

Inte så svårt att vakna på rätt sida när frukosten kommer in så här på sängen! Bland det bästa jag vet med att vara hemma är mammas mat och framförallt frukost. Nu är jag fullproppad med omega3, vitaminer och annat nyttigt när jag kommer tillbaks till Norge ;) Som tur är har jag även världens snällaste och duktigaste kockar på Mer. För laga mat, det kan jag verkligen inte ;)


om ni undrar vad det är på tallriken så är det morfars gravade lax =)




♥♥♥

RSS 2.0