mellandagsrea

Mellandagarna är över och julen är definitivt över. Ute lyser solen och det känns mer som början på vår än dagen före nyårsafton. Jag brukar inte visa så mycket kläder här men nu fick jag lust att visa min lilla mellandagsrea shopping. Det märks att det varit en varm vinter, massa stickat och varma kläder på rean men det blir jag verkligen inte gladare av att köpa! Jag är inget super fan av reor men någonting roligt brukar jag fynda. Jag hittade två söta icke vintriga kjolar från h&m och en mysig tröja från bik bok. Undisar och strumpisar hör ju också till att reafynda tycker jag :) 


Tror dessa två blir fina ihop med vita converse och sol :)

Jag älskar den här modellen med dragkedjan framtill, men nu har jag nog så att det räcker :)





Annars har mina dagar mest sett ut så här! Härliga, men nu börjar jag bli rastlös och känner mig minst 3 kg tyngre än innan jag kom hem..;)

pussis

25- års fest / juldagsfirande

Idag är nog den första dagen på länge helt utan jobb eller planer överhuvudtaget. Jag och Sessan ligger fortfarande i sängen och vi har inga planer på att gå upp.
Det har varit full action här hemma senaste veckan. Utgång med kära saknade vänner, en visit till huvudstaden med mamma för att se på julskyltning  med lite shopping och middag, 25-års kalas för släkten, julafton och kalas hos mig för alla fina tjejer på juldagen. Nu är det bara nyårsafton kvar.


Den 23:e, min födelsedag startar som alltid med marängtårta. Rosa marängtårta. Ingen gör tårtor som mamma. Vackra, skeva och himmelskt goda.


Förbereder för lilla släkten!
Min födelsedag blev lyckad. Vi åt och drack och skålade och min åldersångest försvann ;) Sedan kom julafton som alltid har varit en liten vilopaus mellan min födelsedag och juldagen. En lugn och trevlig afton med samma släkt som dagen före. Fina, fina presenter och klappar fick jag också! :)

Den 25:e var det alltså dags för juldagsfirande hos mig. En tradition vi haft i närmare 10 år! Vi blev tio stycken tjejer och hade det som alltid fabulous!



Just till juldagen blev det köpe-tårtor. Passionsfruktsmousse och chokladmousse. Dekorerade dem gjorde jag i alla fall själv :) Väldigt goda! Speciellt resterna  som frukost dagen efter ;)



Som jag kanske nämnt förut så älskar jag att duka bord och dekorera med mat. Varje år får gå i lite olika teman och färger. Jag tycker det blir fint att använda skålar med olika höjder och försöker tänka mycket på att "äta med ögat". Rätt så enkel plockmat kan lätt lyxas till med vackra skålar och fat. Mycket frukt och bär i maten är bra när man ska sitta länge runt ett bord och inte vill bli för tung om man ska gå vidare. Less is more är ju inte ofta mina ledord, speciellt inte när det gäller kalas!

sallad med serranoskinka med fikon och sharonfrukter



Jag hade en vintage klänning i 20-tals stil täckt med pärlbroderier :)




Jag fick så himla fina presenter. Presentkort på spa, nagelpåfyllning, snygga undisar och vit fluffig morgonrock! Tack vackraste!!!

 Gabby läste upp ett tal! En talang som hon har är att skriva  rimmande och roliga tal! Detta tal gick många år tillbaks i tiden och tyvärr är det en av sådana saker som måste stanna utanför offentlighetens ljus ;) 
 
Kvällen fortsatte på ett av Gävles två uteställen =) Jag hade en fantastiskt rolig kväll!!


Då var denna julen och födelsedagsfirande över! 
Det har varit så roliga och mysiga dagar och jag inser ännu en gång hur lyckligt lottad jag är med så fina människor i mitt liv. Som alltid när jag är här hemma en längre tid så känns det vemodigt att åka tillbaka till Norge. Fast nu har jag ju faktist ledigt ett bra tag till... Dessutom väntar våren runt hörnet och jag längtar efter att få vara i min lilla butik under vår och sommar. Ja, nu när jag tänker efter finns det mycket jag längtar efter och ser fram emot med ett nytt år. Tänk, om bara några månader kanske jag kan ta årets första tur med Black Beauty eller sitta utanför Villa C i vårsolen och dricka en kaffe! Två saker som får mig att längta framåt :) Förhoppningsvis får jag även besök av några fina i Norge snart :)

Nu blir det snart lite middag och vin med Emelie, helt planlös blev visst inte kvällen ändå. Mysigt! Svårt att komma upp ur sängen bara när Sessan ligger som en varm, mjuk liten boll med mig under täcket.

puss & peace

födelsenatt

Här i flickrummet ligger jag kl:02 och har fyllt 25 år. Det känns lite vemodigt och det är med blandade känslor jag fyller år nu/imorgon. Jag vet att det kanske verkar löjligt men livet går så fort bara och det är nog mest den insikten som kommit med att fylla 25. Om 20-25 gick så här snabbt då kommer jag ju vara 30 innan jag vet ordet av, och det känns så där kul. Som att mista kontrollen på tiden.  Jag ska inte tjata så mycket om det nu utan istället försöka njuta av att vara på topp, frisk och full av drömmar =) I morgon (snart) blir det lite kalas för lilla tjocka släkten. På juldagen är det tradition att ha tjejkalas hos mig och det längtar jag såå otroligt mycket till.  Eftersom vi alla inte ses så ofta så blir detta en speciell dag, lite av ett hemvändarfirande =)

Idag har jag även julpyntat här hemma, lite i sista minuten jag vet. Julgranar och röda tomtar blev det inte så mycket av. Det fick bli lite vinterfint istället. Många porslinsdjur fick komma fram i ljuset och bilda små fantasifulla sagoteman lite varstans. I flickrummet blev det som alltid änglavingar llite överallt.

Mitt favorit pynt är julkrubban. Jag köpte den i Mexico till min mamma en gång. Alla figurerna gick sönder i många bitar men limmades ihop igen. 

Nu är det jul!! =)

 

















Lilla Sessansnusakusa, det vackraste pyntet av allt! Hon ligger i sin lilla vagn och sover och sover. Ibland tittar hon upp, gäspar och sträcker på sig för att sedan rulla ihop sig till en liten boll och fortsätta sova =)

paket

Jag fick ett mystiskt fint paket i brevlådan som jag inte kunde låta bli att öppna även om jag misstänkte att det var till min födelsedag. Däri låg det en lyxig nagelbandscreme med nagellack, en liten ask med ett vänskapshjärta och ett par Bridget Jones trosor, hahah! Gissa om jag blev glad! =)



Malin, du är för underbar! Trosorna sitter som en smäck och är faktist betydligt sexigare än dem som Bridget hade på sig i filmen. Nu kan jag nog klämma ner några extra aladdinaskar i jul ;)

pepparkakshus

Idag har jag bakat (läs klistrat ihop) pepparkakshus. Tog med mig den där andra husmodellen med ett torn som jag köpte i Norge men aldrig han sätta ihop där. Det gick såklart sönder på flyget så det fick bli en sån här standardmodell i år igen. Någongång vill jag så gärna få baka ett riktigt hus. Fast å andra sidan tycker jag nog attt det är roligast att dekorera ändå. I år blev det inte med godis utan bara vit glasyr och silverströsselkulor.
 I vinter rosenträdgården har en liten isbjörn i porslin blivit uppjagad på taket av ett rådjur =). Jag fick ett fint tips om hur man kan göra "glasfönster" av vicksblå halstabletter, fast det  fick bli lite spets i fönstren som gardiner istället.





Så här har det sett ut tidigare år...




Åhh vad det är härligt att vara hemma och att vara ledig!!

feriestengt

Idag lämnar jag Fredrikstad för att åka hem och fira jul samt min 25-års dag! Jag håller butiken stängd till 20 januari eller något sådant. Jag tar mig nämnligen en välförtjänt långsemester. Efter nyår ligger jag på en vit strand med en drink och en bok. Det ska bli så fantastiskt underbart att jag nästan blir avundsjuk på mig själv =) Men oj, vad jag är värd semester nu! Jag har jobbat från morgon till sen natt de flesta dagar den senaste tiden och nu behöver jag vila upp mig lite. Det kommer kännas konstigt att varken ha jobb eller butik att tänka på!


 

semesterstängt!

Nu hoppar jag på flygbussen! Mysigt att sova och läsa lite på bussen :)

lucia

Idag gick jag upp kl 07, otroligt tidigt för att vara mig. Eftersom jag ofta slutar på mitt jobb runt 01 på natten om inte senare, så försöker jag sova fram tills det är dags att öppna butiken kl 11. Men idag gick jag alltså upp sådär otroligt tidigt och det var riktigt mysigt. Jag satt i mörkret med tända ljus och gungade gungstol. En riktig Lucia morgon, allvarligt och fint.

Jag gjorde även lite Lucia fint på min byrå som jag har slitit som ett djur med den senaste tiden. Men åhh vad jag blev nöjd. Jag hoppas verkligen ingen vill köpa den... ;) Den har spacklats, slipats, målats, slipats, målats, slipats, målats, slipats osv. Jag valde en oljebaserad färg så den behövde torka ett dygn mellan varven så det tog förskräcklígt lång tid. Dessutom hade jag ingen bra plats att slipa och sandpappra på så jag satte på mig regnkläder (mot damm) och höll till på lilltoan. Där kommer det nog aldrig bli helt dammfritt igen =)
Hursomhelst så ser ni nu hur det blev. Len som en babystjärt. Färgen valde jag ut bland tusentals små färgprover, jag visste liksom i huvudet exakt vilken nyans det skulle vara. Skulle beskriva den som smutsbabyblå. Madonnafiguren var tidigare träfärgad och såg lite affro ut. Hon fick sig en omgång med samma färg och ser inte längre lika läskig ut när det är mörkt.





Jag har även tapetserat och målat ett skåp med samma tapet som jag använde till brickan och det lilla sängbordet. :) Jag älskar att ha små projekt att hålla på med så fort jag har tid över. Efter jul har jag ett nytt stort att ta itu med!
 
 





Vad säger man? God Lucia? Trevlig 13 december till er lovelylocks :)

kalenderfint

Titta vilken fin årskalender jag köpt!! Den har snurrskivor på baksidan. Passar bra i mitt lite kitchiga butikspentry =)





Jag har sedan tidigare den här söta burken i samma serie. Cotton Candy Chronicles är en serie från Wu & Wu som är skapad av illustratören Fiona Hewitt. Sådär härligt barnsligt asiatiskt inspirerat. Jag önskar mig den här kudden  att drömma tokiga, färgglada, fantasifullt vackra  drömmar på...


helg i Göteborg

I helgen som var åkte jag till Malin på en weekend till Göteborg. Vi hann med massa roligt, middag, jul på liseberg, julbord och julmarknad, födelsedagsfest och söndagsmys med Harry Potter =) Härligt att få ta igen förlorad tid och fnissa som bara bästisar kan göra!

 
På fredagen åt vi massa god thaimat på Moon Thai Kitchen. Inredningen var så mysig och gick i genuin "backpacker anda".





Vi gick på Liseberg och fick julkänslor i hela kroppen!  









Vi gick i spökhuset Gasten. Det var så fint därinne men man fick såklart inte ta några kort. Det var faktist riktigt läskigt men roligast var den "fulla" tomten som hoppade fram och viskade; "Ska ni ha lite korrrv, julkorrrv, porrrr, julporrrr? korrrv eller porrr???" haha....

paket ska man såklart få när man fyller år =)

På lördagen blev fest!!


♥♥♥

RSS 2.0