en lyckad dag!

Glad midsommar alla kära fina! Jag hoppas ni är ute och dansar och har en underbar dag!
Själv ska jag snart börja jobba, något midsommarfirande har jag inte haft på 4 år nu. Men jag sörjer inte så mycket över det. Men jag plockar alltid blommor och lägger under kudden. Jag vet ju vem jag vill gifta mig med så jag behöver bara få det bekräftat inatt ;)

I onsdags hade jag ju min butiksöppning! Det var en fantastisk dag och jag är så glad att jag äntligen har öppnat. Att jag liksom har min egen butik!! Känns så otroligt att tänka på.

Jag bjöd på tårta, muffins och bubbel! Tack alla som kom och önskade mig lycka till, det betyder mycket!
En del kunder trillade in också och jag fick väldigt fin respons på butiken =) Jag fick även lite ont i hjärtat när mina favorit saker och möbler blev sålda. Och det gick fort, på två timmar så kändes butiken redan lite tom. Fast det är det nog bara jag som tycker =)










Vackra blommor och lyckönskningar  ♥


Så här ser det ut utifrån!


Här sitter jag och dricker saft och läser bok mitt i stan!



Tack mamma! Utan dig hade jag aldrig klarat det här!


Under dagen kom Rafael med en stor överraskning! Han har målat en skylt och jag har inte vetat riktigt hur den skulle bli. Jag älskar den!! Rafael har hjälpt mig från dag ett, tack älskade du är fantastisk!





Kärlek till er!

helgen som gick

Från i tordags och fram till idag har R varit bortrest. Jag gruvade mig lite inför det innan han åkte eftersom jag verkligen inte tycker om att vara själv så länge samt att jag verkligen inte tycker om att sova själv. Men jag har haft det bra ändå =) Ibland är det bra att få vara själv några dagar. Jag har passat på att se filmer som R inte tycker om. Varit uppe till klockan fem på morgonen och målat. Haft en super mysig utekväll med Lisa och ätit massa knäckebrödsmackor i sängen och sedan somnat utan att borsta tänderna. Sånt som jag inte får göra annars! Men nu är det nog tur att han är tillbaka ;)



Jag älskar drama. Gärna om tragiska kvinnoöden. "Kvinnor utan män" är faktist en väldigt vacker film om fyra kvinnor i Iran under 50-talet.

Fredag kväll strök jag alla kläder till butiken medan jag hade finbesök av Margarete!


Natten mot lördag och in på morgontimmarna fick jag ett kreativitetsryck och målade med den här superfina färgen som jag hade hemma. Jag tänkte visa resultatet vid ett annat tillfälle.

Jag har även prismärkt allt i butiken. Jag köpte söta små ettiketter på Panduro men har även klippt till egna med en sån här jätte rolig sax som man kan göra fina mönster med!





På lördagen drog jag ner rullgardinerna i butiken och dukade upp för fest till två!

Lisa som snart åker tillbaks till Danmark =(

Sommarfest!

Vi hade en rolig kväll på byn...

Men bäst var pizzan på vägen hem ;)


Det var min långhelg! Imorgon öppnar jag butiken, oj vad jag längtar!

kärlek till er!

butiksöppning

På onsdag den 22 juni öppnar jag butiken!! Alla som vill är välkomna till Gunnar Nilsens gate 12, Fredrikstad Norge på jordgubbsmuffins och bubbel =)

Till helgen är jag ledig och då ska jag ordna med utsidan och lite prismärkning. Fasaden tvättade jag förra veckan men jag vill ha mycket blommor i krukor på trappen. Jag tänkte en skuggvänlig och lite tåligare växt. Kanske lavendel? 

Eftersom öppningsdatumet blivit framflyttat nästan en månad så har så mycket tankar börjat snurra i huvudet. Jag börjar bli lite nervös =) Men samtidigt är jag så otroligt glad och faktist riktigt stolt över mig själv! Jag har väl egentligen inte så mycket att vara nervös över. Kundmässigt så har jag inte skyhöga förväntningar. Det finns ingen liknade butik i Fredrikstad, ingen antikaffär, secondhand eller vintage förutom en som mest säljer skänkta kläder till välgörenhet, men det räknar jag inte som någon konkurrent till mig. Lite nyfiken är jag ju på hur butiken ska uppfattas. Jag har ju liksom öppnat en butik som jag själv saknar och jag själv skulle vilja handla i. Det återstår att se hur många fler som vill det. Som sagt, det återstår att se och det kommer kanske ta tid men det får det göra också. Jag längtar till på onsdag när jag får slå mig ner i gungstolen med ett glas skumpa och betrakta mitt verk!

Här får ni en liten titt in i Villa C
 































en sommardag i juni


Igår hade jag och R en liten minisemester. Vi tog Black Beauty ut till havet och åt frukost för att sedan glida ut till idyllen och strosa bland sjöbodar och fiskebåtar. Vi försöker ofta passa på att göra så mycket som möjligt av vår lediga tid tillsammans. Små utflykter och vardagsmys är det bästa jag vet. Njuuut, andas skratta!

Min sköna!



Min skavsårsfot pajar bilden lite...

Min sköna nr 2 ;)



Försökte mig på ett dopp, men det var 14 grader i vattnet så det blev ett halvdant kärringdopp!
Bruna ben va??!
 
Mot kvällen åt vi sushi på mitt jobb.



Så här fin blev sushibaren som precis öppnat där jag jobbar! Vilken lyx för mig =)

loppisfynd

På lördagar är det en stor utomhusloppis i gamlebyen här. Väldigt mysigt är det och massa roliga saker. Jag köpte en fin gammal kakburk i plåt. I bakgrunden skymtar butiken.


Jag föll pladask för kakmotivet på locket! Så mycket kakor blir det inte däri, jag tänkte sminkförvaring =) 

juni ♥


I helgen har jag varit ledig och passade på att gå ut med finaste arbetskollegorna, gå på loppis i gamlebyen och njuta kallt vitvin i solen på uteserveringar. En väldigt bra helg med andra ord. =)


Jag älskar verkligen ljusa sommarnätter! Varje dag tackar jag vädergudarna för att snön och kylan äntligen är borta.

Cathrine och jag

Vackra Lisa från Danmark. Vi har haft lite kommunikationsproblem men nu börjar jag lära mig förstå vad hon säger =)

Bilderna är tagna på restaurangen där vi jobbar. Det blir oftast så, att jag går till mitt eget jobb när jag är ledig. Bäst mat och dryck och vänner som serverar ♥

Lite tråkigt blir det när sommaren är slut och de som bara jobbar säsong åker hem igjen. Jag var ju själv en av dem. En såndär svensk sommararbetare som blev kvar längre och längre perioder för att tillslut flytta till Norge. Planen var att jag bara skulle stanna tre månader hösten 2007. Nu känner jag mig hemma här i Fredrikstad, hemma med fördelen att inte vara uppväxt här. Jag måste ju erkänna att vintern är fruktansvärt tråkig här men då får jag helt enkelt åka bort. Också en fördel med mitt jobb, att jag kan ta ledigt när det är lågsäsong samt få friheten att kunna driva en butik paralellt med ett heltidsjobb. Sovmorgon varje dag är ju även det en stor prioritering i mitt liv. Jag blir verkligen olycklig av att gå upp tidigt och vakna av ett ilsket alarm. Nej, just nu har jag det väldigt bra. Jag är på rätt väg känner jag!

Välkommen in, snart!

I väntan på öppning hänger den här skylten i fönstret på dörren. Lite kontrastrikt sådär. =)




Små bjällrorna hänger klara på handtaget...

RSS 2.0