selby


Jag blev tipsad om en heeelt underbar blogg. Helt i min smak. Inte helt okänd kanske men jag har iaf lyckats undgå den. The selby drivs av fotografen Todd Selby som fotar hem och arbetsplatser till konstnärer, designers eller bara rent allmänt kreativa personer. Så otroligt mycket fint, roligt och inspirerande att se på. Porträtten av de som hör hemma i hemmen är också  så fina och personliga. Vart och ett av alla "hemma hos reportage" är som en liten berättelse med fotade scener. Verkligen beundransvärt av den där herr Selby tycker jag. Jag blev fast hela dagen då det var en väldigt stilla dag i butiken. Jag bjuder på ett litet urval från några favorier...

Kostymdesignern Daniela Kamiliotis kontor i New York



Så fint med det broderade monogrammet på skinnjackan...=) 


Stylisten Elisa Nalin i Paris




Den här tjejen Annie Novak har sin egen takfarm högt uppe på en byggnad i Brooklyn. Jag vill också...Tänk er, höns, kaninungar och ekologiska grönsaker mitt i metropoliten (osäker på om just det ordet finns...) Hur härligt låter inte det? Bonde på dagen och storstadspartyprinsessa på natten.  =)




Tracy och Michelle Mc Cormick, Hollywood




Modellen och mångsysslaren Erin Wasson i sin lya på Manhattan




Pharrell Williams i sitt Miami hem






Just det här reportaget hemma hos Grace och Kenyan i Orange County NY tycker jag är fantastiskt fint. Det finns många fler bilder här.












Jag älskar verkligen hem. Att komma hem till folk är kanske det roligaste jag vet. Utan att titta för mycket eller verka för intresserad. För hem är ju något så otroligt privat också. Det är lite som att se den som bor där helt naken och blottad. Det är också svårt att vara någon annan i just sitt eget hem. Konstigt det där, men också väldigt intressant. Det finns nog en hel vetenskap kring det där med hem. Inredning är ju så mycket mer än vilken stil man har eller vilken serie man valt från Ikea eller Mio. Eller borde iallafall vara. Jag tycker iaf att alla hem är intressanta och fina på sitt sätt. Stökiga som minimalistiska, brokiga och ogenomtänkta som superstajlade och superplanerade. Precis som med människor.


sånt som förnöjer

När jag tog över butikslokalen så var det lilla pentryt och toan inte det trevligaste placet direkt...
Utan att lägga ner massa pengar och allt för mycket jobb på det så har det nu blivit betydligt roligare och trevligare där! En burk med turkos färg på dörr, spegel, klocka och hushållsrullehållare (inventarier som ingick...) samt en rolig plastmatta med mosaik-känsla och lite annat piff gjorde susen tycker jag =)


En gammal virkad gardin döljer verktyg och annat behövligt. Appropå verktyg så stod jag här inne häromdagen och försökte borra upp en grej. Jag spottade och svor högt över den j¤vla skruven. När jag kom ut stod en uppklädd man i butiken som skulle köpa snapsglas i present. Det vara bara att kavla upp fracken och hjälpa en dam i nöd med borrmaskinen innan det blev något köp...

Färg kan ta iaf mitt fokus från det som inte är så himla snyggt. En gul virkad duk blev matta på toan. Golvet var egentligen mossgrönt men jag målade det vitt. Inte det mest praktiska kanske, men då vet jag att det bara är min smuts och ingen annans åtminstonde ;)

Till vänster skymtar en present som jag fick när jag var hemma i Gävle sist. En slags anslagstavla som jag har hängt minnen på. Småting som jag är så duktig att samla på mig...

En fransk film om blyghet som jag har lust att se...





den lilla plastponyn har jag haft så länge jag kan minnas. Örhänget har jag hittat ute och den lilla rosetten kommer från ett par skor som jag haft väldigt roligt i...



Inne på toan skymtar ett porträtt av gammel gamla kungafamiljen...Precis som i gamla dagar får den hänga på dass. Det där med royalism kan ju diskuteras men jag tycker att vissa traditioner kan man gott hålla på och värna om utan att behöva försvara det hit och dit. Jag tycker kungen är en ganska kul prick och jag kan inte låta bli att faschineras, glädjas och skratta åt hur roligt det faktist är att ha livs levande prinsar och prinsessor i pyttelilla landet falukorv!


Det var det!

peace!

jente kos

Bjuder på ett litet bildregn på min och Malins långhelg...
Vi har solat, badat, ätit och druckit massa gott. En riktig lyxhelg har vi haft med strålande sol och lata dagar! Det blev en mycket fin avslutning på sommaren och nu kan jag känna att jag fått tillräckligt med sol, salta bad och uteserveringar för att klara av 8 månader med kyla och misär...Bara tanken på det får det att rysa i kroppen. Det måste nog bli en längre solresa efter jul. Men jag har ju butiken att tänka på också, fast i januari är det väl ingen som shoppar iaf? Nej, då får det bli januaristängt!



En kväll satt vi och snacksade på räkor. Vi lämnade skalen framme och drog ut på byn. När vi kom hem var vi för trötta för att orka något annat än att slänga av oss skorna och hoppa i sängen så vi lät skalen och det stå kvar... Tidigt på morgonen vaknar vi av att det står en KATT i sängen och skriker på oss! Jag har alltså ingen katt i Norge och det enda fönstret som var öppet var ett takfönster. Tänk er, lilla missekissen har säkert känt lukten av räkor (ooo jaa det luktade fiskebåt i sovrummet när vi vaknade), tagit sig upp på taket, trängt sig in genom fönstret och upptäckt att det bara var massa skal kvar. Han kunde såklart inte komma ut genom fönstret igen och blev tvungen att skrika för full hals tills vi vaknade ur vår fiskluktande skönhetssömn... 











Underbart att vara gäst på sitt eget jobb ibland! Det var nu fyra år sedan vi knackade på dörren och sökte jobb på Restaurang Mer. Malin lämnade Fredrikstad för Göteborg för två år sedan men jag kom tillbaka för att sommarjobba ett år till för att slutligen flytta hit mer eller mindre för gott. Eller tills vidare kan vi väl säga ;)


mums!


















Ballerinakakor måste man äta när man är och badar.
 




På söndagen tog vi en-minuts färjan till Gamlebyen och besökte månefestivalen!








grillat!



Jätte besvikna blev vi när vi fick se att Lisa Ekdahl var INSTÄLLT! Som vi hade längtat och förberett oss..=(
Vi gick såklart in ändå och såg på Young Dreams nedan samt ett countryband från Texas..haha!


sötisar!

Jag lyckades så klart glömma mitt legg så Malin fick "köpa ut" åt mig ;)


På vägen hem gick vi och små sjöng lite på Lisa..."öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr, kom o ta mig eller låt bli med benen i kors sett en fjäriiiil....nanana truddelilutt" =) Ja, ja det kommer väl fler chanser att få se henne! Kanske nästa sommar =)



RSS 2.0