just another manic monday

Ingen kan beskylla mig för att vara en såndär "party-svenske" här i Norway iallafall...


Min bok  Igelkottens Elegans av franska Muriel Barbery är så bra att jag storknar! Ni vet när man bara vill sitta med markeringspenna och stryka över citat som bara är sådär otroligt bra och minnesvärda!? Jag läser jätte långsamt och lite i taget för jag vill verkligen inte att den ska ta slut! Jag har föresten försökt övertala min vän och arbetskollega Lena om att vi till hösten ska starta en bokklubb med andra som vill vara med. Enda kravet är att vi bara ska läsa kvinnliga författare! =) Jag har aldrig varit med i någon bokklubb men jag tycker det verkar så mysigt att samlas någon gång i månaden under mörka höst- och vinterkvällar för att diskutera och samtala kring en bok, dess innehåll, karaktärer, budskap, skildringar etc.  Ja, vi får väl se, kanske det blir bokklubbsmöte i min butik någon höstruskig kväll. =)


Fantastiskt gott vin! Viviani della Valpolicella. Det är ett dessertvin och om man är chokladoholiker som mig så passar det ypperligt till just det, choklad alltså ;) Måste jag välja att endast dricka ett vin resten av livet så blir det det här. Jag blev förälskad i det här vinet genom mitt jobb som serverar det, tror inte det finns överallt i Sverige men det går säkert att beställa hem på bolaget =)

Annars har jag ledigt nu i ett par dagar och passar på att finlira lite med butiken. Det kommer massa bilder sen när jag känner mig mer klar. Som det är nu är det ganska ickeorganiserat men i huvudet är det desto mer klart!

En färg som jag aldig tidigare varit vidare förtjust i är gul. Men nu tycker jag det blir fint med lite gula klickar under sommaren i butiken. Jag vill ha mycket färg i butiken. Rosa, turkost och gult. Dessa svarta gjutjärnskonsoller som ska få en ca 2,5 meter gardinstång mellan sig med secondhand (förståss) klädesplagg på sig, sprayade jag signalgula idag. Det kommer bli sååå fint tror jag!


En lampskärm med avsprättat bajsbrunt tyg och fransar fick dig lite sprut också. Tänkte köpa liknande fåglar som jag använde till lamporna som jag visade tidigare och hänga i imorgon. Såg att det fanns massa fina småfåglar och fjärilar på Panduro.

Nu kom Rafael hem så jag får väl dela med mig av lite choklad och vin till han med ;)
Puss och godnatt på er söthjärtan ♥ 


lilacs

Se så fint det blev med lite blommor =) Krukväxter har jag egentligen väldigt svårt för och dem för mig. Jag föredrar snittblommor eller handplockat.

Doftljuset från Laura Ashley med  doft av päron och orchide köpte jag i USA. Det luktar lika gott som det låter!

Att kunna sova med öppet fönster och få vakna av måsar som skriker i ett rum som doftar syrén gör mig bara så himlans lycklig!
Tavelramarna och lampskärmen har jag tidigare målat i en ljuslila nyans. Även de nyinköpta lakanen går ton i ton ;)

Rafaels lilla Budda...

På den ena tavelramen hänger en liten tygpåse med små, små dockor i från Mexico.
Jag fick den av R´s syster Bianca. Man ska viska sina bekymmer före natten och lägga dockorna under
kudden...
 

oslagbart

Sedan jag var liten har det varit tradition att plocka stora buketter med syréner runt den här tiden. Egentligen så var det nog i samband med skolavslutningar som stora buketter med syréner och liljekonvaljer plockades in och fick dofta så där underbart gott i någon vecka. Jag och R tog en morgonpromenad och plockade massa blommor =)



Sommarens nya bikini blev inköpt också. Med matchande badlakan till såklart ;)

 

Tänk att man ska bli lika förvånad och lycklig varje år när det blir sommar. Konstigt att man liksom hinner glömma bort hur underbart det faktist är! Även om jag försöker se charmen med varje årstid så är ju faktist sommaren ändå oslagbar!

Maj

Här har ni mig utanför min butik! =)
Lokalen ligger i ett litet, litet äldre hus inklämt mellan två större. Läget är centralt och bra.
Just nu håller jag på och funderar på skylt. R ska hjälpa mig med det. Det vill säga, Jag bestämmer och han fixar.

Utanför butiken nedanför trappen som jag står på har jag några kvm med plats också. Där ska jag ha massa blommor och en gungstol som jag kan sitta och knyppla eller dricka saft i medan jag väntar på mina kunder. Hoppas det inte kommer så förfärligt många kunder bara för det har jag inte tid med. Två om dagen blir nog lagom ;) Den här sommaren ska jag inte stressa med någonting. Är det strålande sol och inte en kotte i byn vissa dagar så tar jag helt enkelt "siesta" och drar till stranden. Det är det som är så fint med en egen butik. Det är ju liksom jag som bestämmer :)))
Skulle ha fått mitt org. nr nu, men det dröjer en vecka till så öppningen blir någongång efter det.

 

Annars var jag och R lediga igår. Båda två på samma dag. Det händer inte så jätte ofta så då vill jag ofta bara ta det lungt och njuuuta. Vi åt musslor, jordgubbar och drack rosé i värmen.



Sedan blev det kvällspromenad med hustittning. Det är bland det bästa jag vet. Att se på hus och gå promenad. Speciellt på sommaren. Här i Fredrikstad finns så många små områden i centrum med hus =). Jag passar alltid lite extra på mina "favorit hus". Det här är ett av dem. Det ligger på en höjd lite bortglömt och inklämt. Gardinerna har vittrat sönder med stora hål i. Ingen bor nog där...




Gata upp och ned med roliga, vackra, gamla, förfallna, vårdade, spektakulära hus. Vi pekar, tittar och diskuterar. Ibland stannar jag upp för att hälsa och klappa på en liten katt...

 
 eller för att klappa något grönt och skönt... Mmmmm K L O R O F Y L L  säger jag medan jag smeker växtligheten.
Sommaren är verkligen på intåg nu!

Villa C

Vikväggen som jag visade tidigare fick tillslut det rosenmönstrade tyget med grönturkos botten. Mycket nöjd blev jag =)

Det här är förövrigt första bilden från min BUTIK! Jag har inte velat säga så mycket om det men det är den jag hållit på med den senaste månaden. Ni som känner mig vet ju att en egen liten butik är det som jag gått och drömt om länge. När vi kom hem från resan och tillbaka till Norge, Fredrikstad så såg jag att en lokal som jag tyckte skulle passa perfekt var ledig och en vecka senare hade jag nycklarna i min hand. Lokalen var tidigare en tatueringsbutik så som ni förstår var det en hel del jobb...
Varvat med några veckor av rust av lokalen så fick jag ordna med pappersarbete, registrering och dylikt. Eftersom jag inte tar något lån och kommer driva den enklaste formen av företag så har det gått väldigt smidigt och enkelt. Jag räknar med ha öppet 4 dagar i veckan och kommer jobba kvar på mitt gamla jobb på kvällar. Det blir så klart mycket jobb men jag slipper några risker och butiken kan på så vis bli mer som en hobby än ett leverbröd! Jag räknar med öppna om ca 2 veckor, lagom till strax innan 17 maj =)

Namnet på butiken blev ganska självklart:
          
                                                                   Villa C
                                                       antikt, vintage och ting


Bakom väggen blir det liten provhörna!


sommarfint

Nya fina prassliga lakan och spegeln som jag fick i födelsedagspresent gjorde susen för sovrummet! Nu börjar det kännas hemtrevligt och sommarfint! Rafael tyckte också det blev fint ;)


RSS 2.0