inhandlat

Lite av mina inköp från min tvådagars mitt i veckan weekend i Sthlm =)

60-tals klänning från Old Touch. Lite kär i den =).
Liten väska från Beyond Retro. Den är inte större än en ganska stor plånbok, om ni förstår ;)
Älskar låset på den och att den är så underdimensionerad i proportionerna, typ.

handledsvärmare. Mycket bra att ha i butiken när man sitter och knapprar på pcn nu när det börjar bli kallt. H&M.

En fransväska. Även den från Old Touch.

Röda fina fjäderörhängen. H&M.

Virkad tröja med pärlbroderier. Känner mig väldigt pride i den =). Beyond Retro

Sjukt snygga strumpbyxor. Ena paret är ljusa med svart rand längs med benet bak som går över till skriften "love" nere vid hälsenan =)


Nya vinterpjucks. Vitt luddigt foder i blir goosigt.

Sådana här gamla små natt jackor/blusar kan jag inte riktigt få nog av, har några stycken men vissa är så sköra. Den här tål iaf att användas lite. Old Touch. 


stövletter 

Svarta stupisar i lite läder imi från Zara

Vit blus. Zara

En bit mönstrat tyg. När jag har fått en symaskin i julklpapp (hint hint) ska jag sy något fint. Köpt second hand.

En rulle lådpapper till min skrivbordsdisk i butiken. 

Budgetkonst i form av vykort. Köper ofta fina vykort lite varstans. Dessa kommer från Stockhome.

En porlinshund samt en tekanna för lösviktste från Stockholms Stadsmission. Hunden tycker jag är  helt bedårande. Jag har väldigt många porslinsfigurer nu, men jag kan inte låta bli. I bakgrunden skymtar en liten samling. Helst av allt skulle jag ju vilja ha en riktig hund...men det blir svårt när jag jobbar som jag gör. 

I den här söta påsen...

...låg dessa två par örhängen från Antikt Gammalt & Nytt.

Puss & Peace

Stockholm i mitt hjärta

Nu ligger jag, Sessansnusa och datorn i sängen och spinner ikapp. Hemkommen efter ett besök i huvudstaden. Jag gav min mamma två nätter på Story hotel i födelsedagspresent tidigare i år. Vi har haft det såå mysigt och jag har hittat massa fint som jag tänkte packa upp och visa imorgon =) 


Story hotel beskriv som "bohemian chic" och det var verkligen chict. Rekommenderas varmt. Baren och restaurangen likaså.
            

strålande sol och runt 20+!!

jag har sippat bubbel i solen...

ätit massa gott...

...och druckit många espresso medan jag spanat på folk. Lagom tills min 25-års dag närmar sig vaknade jag plötsligt en dag och tyckte om kaffe. Ja, till och med "behövde" det. Konstigt det där. Tycker plötligt om öl också. Dessutom har börjat använda klocka för första gången i mitt liv. Märkligt.


Förutom en del kedjor som inte finns att finna i varken Fredrikstad eller Gävle, såsom Zara och Topshop, gjordes besök hos gamla favoriter som Old Touch...

Här hittade jag bland annat en ljuvlig liten 60-tals klänning...

Hos Antikt, Gammalt & Nytt köpte jag två par örhängen. Jobbigt med beslutsångesten som infinner sig där inne bara. Omöjligt att välja. En dag hoppas jag att jag får gå in och välja en hatt. När jag blir tant ska jag iallafall ha hatt varje dag. Hatt, dräkt och ett litet växthus.



Vi gick även på visningen till kommande auktionen Vintage & Juveler på Bukowskis.

Dagen till ära invigde jag min nya vintage klänning. Övrig outfit likaså. Stövlarna köptes oanvända från 70-talet, något finskt märke, otroligt sköna att promenera i.






Det fanns mycket fint på visningen som var lika mycket en utställning.

Aftonklänningar av Lars Wallin

klassiker från de större internationella modehusen

Samt en del mer i mer humana prisklasser. Jag la dock inget bud utan tyckte mest det var roligt att titta...




Trött, mätt, belåten och lite tom i plånboken...;)

godnatt små hunungsbin!

kalas

I fredags lämnade jag Fredrikstad och Norge för att åka hem i lite över en vecka. Jag missade så klart flyget men som vanligt var det inte mitt fel utan min vanliga otur ;) 1000 bittra kronor och 6 timmar senare kom jag iallafall fram till Uppsala där helgen spenderades. Fredagskvällen bestod av bebisgos, godis och rödvin tillsammans med Jessica och Kajsa. Äntligen fick jag träffa lilla Fabian. Han var så underbart fin och jag kände att vi fick en riktigt bra kontakt =)
På lördagen hade Kajsa sitt 25-års kalas. En riktigt lyckad kväll med massa gott och efterlängtade återseenden!

.





Kajsa hade beställt riktigt goda, lyxiga snittar...

Födelsedagsbarnet





Ett paket från Marc Jacobs...

♥♥♥



Kajsas superfina, oklanderligt vita lägenhet fylld med massa snygg, skandinavisk design.









Lektanten Charlie

Oförskämt snygga föräldrar...


Tack för en fantastisk och minnesvärd helg ♥!

 /C

smått o gott

I morgon åker jag hem!! Det ska bli helt underbart att få spendera nästan 10 dagar hemma. Tiden är redan noggrant planerad, som alltid när jag är hemma. I morgon bär det av till Uppsala för att få träffa Jessica och en väldigt, väldigt speciell liten prins...Lördagen samlas alla tjejer för att fira Kajsa på hennes 25-års fest. Något jag sett fram emot och längtat till länge nu. Nästa vecka blir det bland annat två nätter på ett mysigt hotel i huvudstaden. Shopping, cafémys och god mat står på schemat då. 
Apropå shopping så råkade jag tjuvstarta lite... 





Jag hittade den här ljuvliga klänningen i silke från Designers Remix.
När jag handlar kläder blir det en del second hand/vintage, H&M och ibland ett eller annat lite exklusivare märke.Men jag kan väl inte påstå att jag är vidare märkesfixerad. Logotyper på väskor och dylikt är bland det fulaste och mest ofashionistiska jag vet. Däremot märker jag att jag lägger större vikt vid material och kvalitet. Kvantitet är inte så viktigt längre.  Har jag blivit äldre kanske? Jag är väldigt nöjd med min klänning iallafall.  
 
Jag har spanat in dessa små juveler ett tag nu. Plötsligt så kände jag bara att jag var så himla värd dem!
Och det är jag ju förståss. Resten av detta året handlar om mig. Härlig känsla som jag visst glömt bort!
 
Den lilla Svarta. Ett måste i var kvinnas garderob och även min. Jag har letat länge efter en ny och denna får bli höstens och vinterns lbd. Den är faktist mycket finare på...
Morami, ett nytt norskt märke. Söt label =)



Ny årstid och ett nytt kapitel i livet kräver såklart en ny doft. Jag förknippar så otroligt mycket saker till dofter och när jag luktar på min gamla parfym känns det mest historia och inte så mycket framtid över den. En dag vill jag ju finna "min" doft. En parfym som jag kan ha resten av livet. Men det verkar omöjligt. Jag kan max ha en parfym i 1 år och kan aldrig gå tillbaka till en gammal doft igen. Jag har sparat nästan alla gamla tomma flaskor och när jag sniffar på dem så liksom reser jag tillbaks i tiden. Det är ju på både gott och ont försåss. Nu blev det alltså Harmony. Både namnet och doften passar ypperligt just nu. Det var längesedan jag kände mig så harmonisk som nu.

Lite fina paket följer med hem också =)

love & peace folks

sol

Höstsolen tittar fram och allt blir genast blir allt så mycket finare. Speciellt ljuset i butiken.










postkassa mi

Brevlådan utanför butiken var i lite tråkigaste laget...




Mycket trevligare! =)


vintagebrud

Jag har haft två vackra brudklänningar i butiken. Båda ganska enkla och korta i 60-tals modell. Väldigt små i storleken. Jag hade liksom en bild av hur hon som skulle passa i klänningen nedan skulle se ut. Föreställde mig en kort, nätt liten tjej i kort blont hår. Inte vem som helst kan ju bära upp en klänning som den här tycker jag. Men idag kom hon in med kort blont hår och hon var verkligen jätte vacker i den. Vad glad jag blir att någon kan hitta sin brudklänning i MIN butik!! =)


Tyget är i råsiden och skiftar väldigt fint även om det inte syns på bild.

Den andra klänningen är i lite samma slags modellsnitt fast lite mer romantisk i spetstyg.
 
Original etiketten sitter kvar. 266 kr...

Själv köpte jag också en brudklänning på secondhand en gång för en herrans massa år sedan. Hamnade i en liten jobbig situation (lång historia som andra brukar tycka är väldigt rolig, men inte idag) i butiken och blev sedan tvungen att släpa runt på den i en gigantisk påse hela dagen under ett shopping besök i huvudstaden. Den är iallafall väldigt vacker men lite skör. Den fungerar fint som gardin också. Som på bilden så släpper den fram ljuset väldigt fint. Från gatan ser det dock ut som om någon har hängt sig i fönstret. Jag tycker absolut att man ska använda sina kläder och skor som inredningsdetaljer. Precis som man hänger en tavla på väggen kan man väl hänga en klänning eller något annat fint!

Kärlek till er!

/C

utanförbutikenfunderingar


Sorry...Haft en liten bloggsvacka! =)

Som alla väl har märkt är sommaren slut och hösten är definitivt här. I fredrikstad har det regnat ungefär hela September, men idag skiner solen fast luften är lite bitande kall. Jag har lagt ett fårskinn bredvid sängen för att orka sätta ner fötterna på morgonen och Black Beauty har kört sin sista tur för i år. På Mer har vi startat med höstmeny dåhjort, lamm och annat mustigt gott. Bäst är chokladfoundanten(+3 kg). definitivt höst alltså =)

Butiken har gått bra och jag längtar efter att snart göra om lite i den. Jag flyttar ju runt, piffar, puffar och kombinerar lite då och då men nu är det dags för lite nytt!

Utanför butiken har jag haft lite saker och ting som ni ser på bilderna. Jag funderar lite på hur jag ska göra när vädret blir kallare och blötare (typ nu) . Jag skulle så gärna vilja måla trappen schackrutig i rosa och svart...Undrar om jag får det? Det hade ju varit så fint. Den ser ju så tråkig ut nu och utan saker och krukväxter blir den ju rikitgt trist. Dörren skulle jag också vilja måla i någon färg. Nu står den öppen men det börjar bli för kallt.  Till jul tänkte jag lägga granris och ha lyktor ute men nu till hösten?  






De dagar BB stått utanför har jag pyntat henne lite =)

                                
                              Åhh vad jag vill måla räcket och dörren så här!
                               Notting Hill möter San Francisco i Fredrikstad!
                                  Kanske bäst att inte be om lov först...;)
                             

RSS 2.0