annandag jul


Den här dagen (bilderna ar från 23/12) var så kall. Det blåste isvindar ända in i ryggmärgen, men det gjorde ingenting for solen lös och havet glittrade. Konstigt hur lycklig man kan bli av att vara vid havet.
Bilderna är tagna i Phippsburg, de flesta försörjer sig på hummerfiske här.

Idag åker vi och hämtar vår hyrbil. Vi sover hos Rafaels syster Erin över natten. Tidigt imorgon börjar vi köra mot Las Vegas. Det kommer ta 4 dagar. Det finns dock en chans att vi inte kommer hinna fram då det väntas en stor storm med massa snö over halva området vi måste passera! Vi får se hur det går. Ingen dar hemma behöver ringa mig och säga åt oss att köra försiktigt och inte stressa för det kommer vi inte göra oavsett =)


Det kanske inte blir så mycket bloggning de närmsta dagarna!

Hoppas ni har en en jätte mysig annandag jul där hemma =)








hummer




minnesplats...






juldagen

Just nu längtar jag hem något förfärligt. Förstår inte vad jag tänkte med när jag bestämde mig för att vi skulle åka bort över julen. Vi kunde ju lika gärna väntat en vecka...
Juldagen har blivit en tradition att fira hemma hos mig med bästa tjejerna. Då tar vi igen förlorad tid och inga snoppar är välkomna.
Det roligaste jag vet är att duka, pynta och baka till kvällen. Temat blir ofta väldigt tjejigt ;)
Jag hoppas ni får en alldeledes fabulous kväll angels och jag lovar att aldrig bryta den här traditionen igen!
Puss på er!!

Jag önskar att  många av mina kort inte försvunnit, men några kan jag iallafall bjuda på!










Det här var 2005...


2
008...







     


24!!

Tänk att jag fyller 24 år idag!
Det är ju helt otroligt. Jag tror fortfarande att jag är 21...
Kommer jag någonsin att bli riktigt vuxen? Nej, det vill jag nog inte heller.
Att inte bli firad hemma på sängen med rosa paket och räksmorgåsar känns lite sorgligt faktist! Underbaraste R kom med frukttårta och äggtoddy till mig idag på morgonen =)
Mamma har mailat bilder på min present! En jätte fin spegel som vi ska ha i badrummet när vi flyttar in i en ny lägenhet. Innan resan fick jag även en guldring med en stor rosa sten =) Hon kan verkligen hitta de finaste presenterna, utan att jag ens önskat mig det. Tusen tack!

Idag ska vi ut och köpa en nyårsblåsa till mig och på kvällen blir det middag på något mysigt ställe.
Inte en så tokig dag andå!





Reunion in Las Vegas!

Vi har precis hyrt en bil i en månad till att börja med. Efter julafton kör vi mot Las Vegas for nyårsfirande och möter upp mina gamla vänner Shawna och JIll som jag inte träffat sedan 2006!  Vi bodde tillsammans i ett år och hade så sjukt roligt ihop. Jag undrar hur det kommer bli att ses igen. Jag längtar så jag spricker!
Efter Vegas är planen att köra runt och uppleva det vi känner for. Mitt enda krav är att jag slipper frysa!
Nu börjar jakten efter en nyårsklänning och skor!



JIll & Shawna ♥♥♥

hello!

Det här var en gång början på en blogg som jag tröttnade på efter en vecka. Det är lite läskigt att ha en blogg, så självutlämnade. Men, jag har tänkt att det skulle vara trevligt att ha en reseblogg for vänner och familj och då kan den få fungera som det. En reseblogg alltså.

I tre månader ska jag och Rafael vara i USA, nu har vi varit här i en vecka.
Vi bor för tillfället hos hans familj i en liten, liten stad som heter Phippsburg i delstaten Maine.
Den här veckan har gått väldigt fort och varit full av intryck och möten med människor som är vänner och familj med R. Eftersom jag har frågat tusen konstiga frågor om alla före vi åkte så känns det som att jag redan känner vissa :)
De första dagarna kunde jag inte sluta tjata om hur annorlunda allt faktist är. Fast jag bodde här i USA i ett år mellan 2005-06 så hade jag glömt bort mycket. Att gå in en matbutik är 100 ggr roligare än hemma. Att välja schampo tar en timme för det finns så mycket att välja mellan. Jobbigt för mig eftersom jag lider av konstant beslutsångest.
Eller kanske mest jobbigt for Rafael =)
Jag älskar arkitekturen på husen här i Maine. Alla hus har stora verandor och alla kör stora pickup- bilar. Att allt är större är väl ingen nyhet men Maine har även flest överviktiga i hela USA. Och då snackar vi inte "mulliga" =)



Frukost!



Rafael i en typisk Maine outfit...
Rafael i en typisk Maine outfit...



Här har alla minst fem vapen hemma och kommer det en hjort och går på gården så blir den middag...
Jag är egentligen inte speciellt imponerad av vapen men man tar ju seden dit man kommer och jag fick skjuta olika gevär och pistoler.







RSS 2.0